Kawa Robusta

Kawa robusta — nazywana także kongijską — to wyjątkowa w swojej kategorii roślina. Krzewy nie są wymagające w hodowli i mogą być uprawiane zarówno na niskich, jak i wysokich zboczach górskich. Dzięki tym właściwościom jest tańsza w produkcji od swojej arabskiej kuzynki, jednak niemal dwukrotnie przewyższa ją w zawartości kofeiny. Kawa robusta to wybór idealnie nadających się dla osób, które dużo pracują.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Świeżo palona robusta

Wysokiej jakości kawa robusta — ziarnista lub mielona — idealnie pobudza w nawet najbardziej ospałe poranki. To właśnie dzięki niej powstaje uwielbiane na całym świecie espresso czy mokka. Napar charakteryzuje się wyjątkową intensywnością i posmakiem goryczy, dlatego często wybierana jest przez doświadczonych kawoszy. O dziwo w ziarnach nie sposób znaleźć nawet najmniejszej słodyczy. Napój pomimo swojej wytrawności należy do tych średnio palonych. Odpowiednio przygotowana kawa ziarnista robusta pomoże Ci pobudzić się i zebrać energię na cały nadchodzący dzień. Roślina swoje właściwości zawdzięcza nie tylko warunkom, w jakich jest uprawiana, ale także stosunkowo krótkiemu okresowi wegetacji. Robusta szybko dojrzewa, a parzony z niej napój charakteryzuje się kremową pianką, dlatego ta odmiana dodawana jest do mieszanek w celu uzyskania popularnego efektu crema.

Jaką kawę robusta znajdziecie w sklepie Mockawy? Zarówno odmianę mieloną, jak i ziarnistą! Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem!

Bezpłatna dostawa już od 199 zł (przy przedpłacie)

Lista oczekujących Poinformujemy Cię, gdy produkt pojawi się w magazynie. Proszę o podanie prawidłowego adresu email, na który wyślemy powiadomienie o dostępności
0
    0
    Mój Koszyk
    Koszyk jest pustyKontynuuj zakupy

    FiltrujClose

    Rodzaj produktu

    Nuty smakowe

    Stopień palenia

    Waga produktu

    Stan zapasów